Cursuri de vară, ediția a XI-a, cu clerul Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj | 11 – 14 iunie 2019 și 18 iunie – 21 iunie 2019.

Episcopia Greco-Catolică de Lugoj a organizat în perioada 11 – 21 iunie 2019, la Centrul pastoral eparhial „Sfântul Vasile cel Mare” din Lugoj, a unsprezecea ediţie a Cursurilor de vară pentru perfecționarea clerului Eparhiei de Lugoj.

Cursurile s-au desfăşurat în două sesiuni. Prima sesiune a avut loc în perioada 11-14 iunie, iar a doua sesiune s-a desfășurat în perioada 18 iunie – 21 iunie 2019.

Formatorii acestui curs au fost:

  • Domnica Petrovai, psiholog clinician principal și psihoterapeut, fondatorul companiei Mind Education Healthși al Școlii pentru Cuplu – un proiect dedicat celor care cred în relații fericite – are o experiență de peste 20 de ani în consilierea și psihoterapia familiei și terapia cuplului.
  • Dr. Eduard Fărtan – Rectorul Misiunii Române Unite, Greco-Catolică, din Londra

Temele abordate în cadrul celor două sesiuni a cursurilor au fost următoarele:

  • Viața în familia creștină cu provocările ei, precum și aplanarea și stingerea conflictelor în viața de familie – Domnica Petrovai
  • Lexicul Noului Testament și teologia simbolică a Răsăritului – Dr. Eduard Fărtan

Programul zilnic a început cu rugăciunea de dimineaţă, orele canonice şi Sfânta Liturghie concelebrată. Cazarea şi masa au fost organizate în cadrul Episcopiei. Cursurile, (plenarele, discuţiile pe grupuri şi evaluările) au fost ținute în Aula Magna a Centrului pastoral eparhial „Sfântul Vasile cel Mare”.

Aceste cursuri de vară au o mare importanţă pentru formarea continuă a preoţilor şi pentru viaţa spirituală a clerului din Eparhia de Lugoj trăită în comuniune pe parcursul acestei perioade de timp.

 

Biroul de presă eparhial