Reuniunea lărgită a Colegiului consultorilor eparhiali al Eparhiei de Lugoj, ianuarie 2020

 În dimineața zilei de 14 ianuarie 2020, cu începere de la orele 9.30, la Palatul Episcopal din Lugoj a avut loc reuniunea lărgită a Colegiului consilierilor și protopopilor din Eparhia de Lugoj.

La eveniment au luat parte: P.S. Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj; Mons. Angelo-Narcis Pop, vicar general; Rvs. pr. dr. Marius-Petru Pop, consilier eparhial și secretar episcopal; Rvs. pr. Teodor Baba, consilier eparhial și protopop de Lugoj; Rvs. pr. Ceciliu Vasile Micu, protopop de Hunedoara; Rvs. Pr. Dumitru Crișan, protopop de Sânicolau Mare; Rvs. pr. Doinel Nicolae Preda, protopop de Hațeg; Rvs. pr. Nicolae Tutaș, protopop de Reșița; Rvs. pr. Radu Vorindan, protopop de Arad; Rvs. pr. Ovidiu Cozmuța, consilier eparhial și protopop de Oravița; Rvs. pr. Nicolae Teodorescu, protopop de Timișoara; Rvs. pr. Silviu Bindea, protopop de Orăștie și Rvs. pr. Gherghel Mihai, consilier eparhial și paroh la Marcovăț și Vârșeț (Serbia). Rvs. pr. Flavius Jurcă, protopop de Sarmisegetuza și Rvs. pr. Danuț Ciuban, protopop de Chișineu-Criș au absentat motivat.

 Întâlnirea a fost deschisă de Prea Sfințitul Alexandru Mesian cu rugăciunea „Tatăl Nostru”.

 P.S. Alexandru a prezentat principalele evenimente petrecute în eparhie de la ultimul consistoriu, dar și bilanțul pe anul 2019 cu realizările din Eparhia Greco-Catolică de Lugoj.

Alte probleme propuse pentru ordinea de zi au fost:

  • Predarea datelor statistice și a execuției bugetare pe anul 2019 din partea protopopiatelor;
  • Stabilirea datelor de desfășurare a cursurilor de vară pentru preoții eparhiei, ediția 2020;
  • Stabilirea datelor de desfășurare a exercițiilor spirituale cu clerul eparhial și soțiile clericilor, a pelerinajelor eparhiale, etc;
  • Stabilirea taxelor de cult pentru anul 2020;
  • Planul pastoral pentru anul 2020 la nivelul eparhiei de Lugoj;

După terminarea lucrărilor, în Aula Magna a palatului episcopal s-a servit masa de prânz.

 

Biroul de presă al Eparhiei de Lugoj