Vizită Pastorală a Preasfinției Sale Ioan la Haţeg

În Duminica a treizecea după Rusalii, la 28 noiembrie 2021, Preasfinţia Sa Călin Ioan Bot, Episcop auxiliar de Lugoj s-a aflat în mijlocul comunității greco-catolice din Haţeg, judeţul Hunedoara. Vizita Preasfinţitului Ioan în parohia „Sfântul Nicolae” din Haţeg a avut loc din încredințarea Preasfinţitului Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj, cu ocazia sfinţirii clopotelor bisericii în urma efectuării lucrărilor de automatizare. Preasfinția Sa Ioan a fost însoțit de către Monseniorul Angelo-Narcis Pop, Vicar general al Eparhiei de Lugoj.

La sosirea în parohie, Preasfinţia Sa fost întâmpinat în fața bisericii cu Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce de către Părintele Nicolae-Doinel Preda, Protopop de Haţeg şi parohul locului alături de preoţii din protopopiat. Copiii au oferit ierarhului buchete de flori.

Ceremonia a început cu sfinţirea clopotelor bisericii prin ungerea cu marele Mir şi stropirea cu apă sfințită.

A urmat Sfânta Liturghie arhierească. Alături de Preasfințitul Ioan au concelebrat: Mons. Angelo Narcis Pop Vicar general, Rev. Pr. Protopop Nicolae-Doinel Preda, Pr. Daniel-Ilie Solomon, paroh la Tuștea; Rev. Pr. Silviu Augustin Stroia, paroh la Silvașul de Sus și Silvașul de Jos; Rev. Pr. Paul Marius Frățilă, paroh la Totești și Samizegetusa.

În cuvântul de învățătură, Preasfinţitul Ioan a vorbit pe tema Evangheliei duminicii, a tânărului bogat. Preasfinția Sa a transmis salutul şi binecuvântările Preasfinției Sale Alexandru Mesian, Episcop eparhial de Lugoj.

Părintele paroh Nicolae-Doinel a mulţumit mai întâi bunului Dumnezeu. A mulţumit Preasfinţitului Ioan pentru prezenţa în mijlocul credincioşilor. A mulţumit participanţilor: Mons. Angelo Pop, Vicar general şi preoţilor participanţi. Nu în ultimul rând a mulţumit credincioşilor din parohie şi tuturor celor care au binevoit ca să fie alături la bucuria acestui moment solemn al vieţii parohiei.

Text: Ipod. Raimondo-Mario Rupp.

Fotografii: Darius Preda.

Mai multe fotografii se găsesc AICI.