Actul consacrării Rusiei și Ucrainei rostit în Catedrala din Lugoj

Preasfinţitul Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj s-a aflat în comuniune, din Catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj, cu Sfântul Părinte Francisc și întreaga Biserică Catolică, rostind Actul consacrării Bisericii și a întregii omeniri în mod deosebit a Rusiei și Ucrainei la Inima Neprihănită a Preasfintei Fecioare Maria.

De sărbătoarea Buneivestiri, la 25 martie 2022, în jurul orei 19.30, când Sfântul Părinte Papa Francisc celebra în Bazilica „Sfântul Petru” din Roma, Actul consacrării Bisericii și întregii omeniri, în mod deosebit Rusia și Ucraina la Inima Neprihănită a Preasfintei Fecioare Maria, Preasfinția Sa Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj s-a aflat în Catedrala din Lugoj, unde, împreună cu preoții și cu credincioșii care au luat parte la programul spiritual al serii, s-a unit în același Act al consacrării cu Sfântul Părinte Papa Francisc – invocând Actul consacrării la Inima Neprihănită a Maicii Domnului în limba română.

Alături de Preasfinţitul Alexandru au fost prezenţi: Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar general, Pr. Teodor Baba, Protopop de Lugoj şi consilier eparhial, Pr. prot. on. Ioan Pop, parohul catedralei, pr. Narcis Ardelean, paroh la Şanoviţa şi pr. Iulian Hasciar, paroh la sanctuarul „Maica Domnului Apărătoarea noastră” de la Scăiuş.

După rostirea Actului de Consacrare, Preasfinţitul Alexandru a adresat câteva gânduri credincioşilor, mulţumindu-le pentru prezenţă şi pentru intenţia de a se ruga pentru pace. „Este război, se luptă fraţii între ei de aceeaşi credinţă” a spus Preasfinţia Sa „de aceea o implorăm pe pe Maica Domnului ca să mijlocească la Dumnezeu pentru a se milostivi de noi pentru a înceta războiul”.

La sfârşit, Preasfinţitul Alexandru a dat binecuvântarea, credincioşilor prezenţi.

Ipod. Raimondo-Mario Rupp

Album foto AICI.