Seară de rugăciune la Lugoj în memoria episcopului Florentin Crihălmeanu

La 12 ianuarie 2023 s-au împlinit doi ani de când Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu – de pie memorie – Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla între anii 2002–2021 și-a încheiat pelerinajul pe acest pământ în după-amiaza zilei de 12 ianuarie 2021.

Programul a început cu Sfântul Rozar condus de Surorile Baziliene. A urmat Sfânta Liturghie arhierească pontificată de Preasfinţitul Călin Ioan Bot, Episcop auxiliar de Lugoj. Alături de ierarh a concelebrat părintele Prot. On. Ioan Pop, parohul catedralei.

După Sfânta Liturghie, a urmat rânduiala parastasului. La sfârșit, episcopul a adresat un gând credincioșilor legat de viața și personalitatea distinsului ierarh Florentin. A fost un om de credintă, un om de rugăciune, un om pregătit teologic, extrem de muncitor, care s-a stors în dăruire pentru Biserică. Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!” a spus în încheiere Preasfinţia Sa.

Reamintim că ultima vizită a Preasfinţitului Florentin în Eparhia de Lugoj a fost la 28 iunie 2020 cu ocazia inaugurării misiunii episcopale a Preasfinţiei Sale Ioan ca Episcop auxiliar de Lugoj, zi în care s-a celebrat o Sfântă Liturghie Solemnă în catedrala Lugojului.

Text: Raimondo-Mario Rupp, fotografii: Raul Man

Album foto AICI.