1

Întâlnirea Profesorilor de Religie și a Cateheților din Eparhia de Lugoj

Întâlnirea a avut loc sâmbătă, 29 aprilie 2023, la Reşedinţa Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj, fiind convocată și prezidată de Preasfinţitul Călin Ioan Bot, Administrator Eparhial. Au participat profesori de Religie si cateheți din Eparhia de Lugoj.

După un moment de Rugăciune și Salutul de Bunvenit, a urmat o introducere a Preasfinţitului Ioan la tema Întâlnirii, „Provocări actuale în procesul de învățământ”.

În continuare, d-na Prof. Bianca Olariu a susţinut o prezentare cu privire la realitățile existente și provocările avute în desfășurarea procesului de educare/formare a noilor generații.

Dna. Adela Oprișa ne-a propus, printr-un mesaj video prezentat în cadrul Întâlnirii, importanța identificării originii unor situații conflictuale, directe sau indirecte, ce se transpun în modul de a răspunde/raporta a tinerilor.

Dintre cei prezenți, fiecare participant la această întâlnire a avut posibilitatea de a-și expune propriile provocări întâlnite, dar mai ales modul în care ar putea fi preîntâmpinate și gestionate astfel de situații.

Următoarea întâlnire va avea loc la Lugoj în ziua de 21 octombrie 2023 pe tema: „Protecţia minorilor şi a persoanelor vulnerabile”.

A consemnat: Raimondo-Mario Rupp

Mai multe fotografii se găsesc AICI.