Anunţ: Pelerinajul credincioşilor din Eparhia de Lugoj la Basilica Papală Maria-Radna – 20 mai 2023

Conform unei tradiţii mai vechi, clerul şi credincioşii greco-catolici au ocazia de a participa la un pelerinaj anual, organizat de Eparhia de Lugoj la Basilica Minor Maria Radna din județul Arad.

În acest an, pelerinajul va avea loc sâmbătă, 20 mai.

Programul spiritual va începe la ora 10,30 cu Sfântul Rozar și va continua, de la ora 11.00, cu Sfânta Liturghie Arhierească.

Suntem recunoscători Episcopiei Romano-Catolice de Timişoara care – în fiecare an, în a treia sâmbătă din luna mai – pune la dispoziţia Eparhiei de Lugoj, Sanctuarul Preasfintei Fecioare Maria de la Radna pentru o zi de spiritualitate.

Biroul de Presă al Eparhiei de Lugoj




Întâlnirea preoţilor din Protopopiatul de Lugoj – Visag 4 mai 2023

La invitaţia Părintelui Alin Glosik, paroh de Visag, în dimineața zilei de 4 mai 2023, cu începere de la orele 10, la parohia cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” din localitate a avut o nouă întrunire a preoţilor parohi din Protopopiatul de Lugoj. Şi această întâlnire s-a bucurat de prezenţa Preasfinţitului Călin Ioan Bot, Episcop auxiliar de Lugoj.

Primul moment al întâlnirii a fost întâmpinarea episcopului cu Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce în faţa bisericii parohiale, de către pr. Inocenţiu Lung, Protopop de Lugoj şi de către pr. paroh Alin Glosik. A urmat un moment de rugăciune desfăşurat în Biserica parohială.

Şedinţa a continuat cu ultima serie a prezentării parohiilor din protopopiat.

Înainte de a se trece la prezentările propriu-zise, Preasfinţitul Ioan a adresat un cuvânt de mulţumire invitaţiei părintelui paroh şi a mulţumit familiei sale pentru implicarea în reuşita acestei întâlniri.

Întâlnirea a avut şi un timp de dezbatere în care fiecare dintre cei prezenți au împărtășit aspecte din experiența proprie pe marginea temei abordate.

După încheierea dezbaterilor a urmat servirea mesei de prânz, la oficiul parohial, oferit cu multă generozitate de către gazda acestei întâlniri: pr. Alin Glosik împreună cu soţia sa.

S-a convenit ca următoarea întâlnire să aibă loc în ziua de 31 mai, ora 10, la Sanctuarul „Maica Domnului Apărătoarea Noastră” de la Scăiuş.

Aceste întâlniri la nivel protopopial pe lângă comuniunea dintre preoţi, sunt ocazii de îmbunătățire a activității pastorale și administrative a preoților.

Raimondo-Mario Rupp

Mai multe fotografii se găsesc AICI.