1

Anunţ: zile de pregătire sufletească pentru Sărbătoarea Învierii Domnului la Lugoj, Timişoara şi Deva

Preasfinția Sa Călin Ioan Bot, Episcop auxiliar de Lugoj, propune credincioșilor – în perioada 15-17 aprilie 2022 – un itinerariu de pregătire sufletească pentru Sărbătoarea Învierii Domnului, având ca temă: „Ce înţelegem prin Învierea lui Isus?! Putem învăţa despre această taină şi de la îngeri?”

  • Prima meditaţie va avea loc vineri, 15 aprilie 2022, ora 19.30 în catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj.
  • A doua meditaţie va avea loc sămbătă, 16 aprilie 2022, ora 19.00 la Biserica „Sfântul Iosif” din Timişoara (Piaţa 700).
  • Itinerariul de pregătire sufletească se va încheia duminică 17 aprilie 2022, ora 19.00 cu cea de-a treia meditaţie la Biserica „Imaculata” din Deva.

Aceste reflecții pregătitoare pentru Sărbătoare vor fi călăuzite următorul tropar: ”Învierea Ta, Hristoase Mântuitorule, îngerii o laudă în ceruri și pe noi pe pământ ne învrednicește cu inimă curată să Te slăvim.” Este un preludiu plin de mister al revărsării luminii învierii, cântându-se repetat în timp ce poporul și preoții părăsesc în semi-obscuritate Biserica pentru a o regăsi, după procesiunea în jurul acesteia, inundată de lumină.

Toate meditaţiile vor fi transmise în direct, online pe canalul de Youtube al Episcopiei Greco-Catolice de Lugoj, precum şi pe pagina de Facebook a Episcopiei noastre.

Biroul de Presă al Eparhiei de Lugoj