1

Concert pascal de muzică religioasă al corului ,,Ion Vidu”

Duminică, 21 mai 2023, ora 19.00, Catedrala ,,Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj, a găzduit Concertul Pascal de muzică religioasă al Corului ,,Ion Vidu”, al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj.

Sub bagheta dirijorului său Alexandru Șuca, renumitul cor lugojean a oferit publicului un program special, care a inclus piese cu specific pascal, precum şi compoziţii religioase ale autorilor români Gavriil Musicescu, Paul Constantinescu, Nicolae Lungu, Filotei sin Agăi Jipei, Anton Pann, Gheorghe Cucu, Ioan D. Chirescu, Gheorghe Popescu – Brănești și Gheorghe Mandicevschi.

Soliştii concertului au fost: Adriana Pătru, Sorina Neacșu Andrei Sărăcuți, Ioan Toma.

La final, preasfințitul Ioan, Episcop Administrator al Eparhiei de Lugoj a adresat câteva cuvinte, exprimându-şi gratitudinea în primul rând față de d-l. Alexandru Șuca, dirijorul corului, precum şi faţă de cor. A mulțumit oficialităților locale prezente în catedrală: d-lui Bogdan-Ștefan Blidariu primarul interimar al Municipiului Lugoj și d-lui Ilie Cosmin Petrovici, director al Casei de Cultură, pentru că au facilitat această seară de suflet.

Menționăm faptul că ediția din acest an a concertului Pascal susținut de corul „Ion Vidu” a fost organizat de către Municipiul Lugoj, prin Casa de Cultură a Municipiului şi a făcut parte din programul primei ediţii a Festivalului ,,Simfonia Florilor”, desfăşurat la Lugoj în perioada 19-21 mai a.c.

Raimondo-Mario Rupp

Mai multe fotografii se găsesc AICI.