1

Deschiderea anului catehetic 2022-2023 la Lugoj

În Catedrala din Lugoj a avut loc, vineri, 9 septembrie 2022, deschiderea anului catehetic 2022-2023. Elevii conduşi de Sora Valentina Hădărău, OSBM, au intrat în biserică în procesiune, cântând şi aducând cu ei: Sfânta Cruce, lumânări aprinse, Biblia, catehismele, manualele şcolare … pe care le-au pus pe o măsuţă spre a fi binecuvântate.

După acest moment, a fost oficiată slujba de Te Deum. Au fost sfinţite prin stropire cu apă sfinţită, obiectele oferite de copii şi toţi cei prezenţi în biserică.

Elevii au avut ocazia să se spovedească şi apoi – după Te Deum – să-l primească pe Isus Euharisticul în inima lor, cerându-I ajutorul, lumina și binecuvântarea pentru noul an școlar.

Părintele paroh Ioan a transmis celor prezenţi, salutul și binecuvântările arhierești din partea Presfinţitului Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj și a Preasfințitului Ioan Călin Bot, Episcop auxiliar de Lugoj.

Pentru tinerii și copiii greco-catolici din Lugoj orele de religie sunt ținute în timpul anului școlar de către Sora Valentina OSBM în fiecare sâmbătă.

Mai multe fotografii se găsesc AICI.