1

Numirea noului Protopop de Timişoara

Preasfinţia Sa Alexandru Mesian, Episcop Eparhial de Lugoj, însoţit de Preasfinţia Sa, Ioan Călin Bot, Episcop Auxiliar de Lugoj şi de Monseniorul Angelo-Narcis Pop, Vicar General al Eparhiei de Lugoj, au efectuat o vizită pastorală la Timişoara în ziua de 22 martie 2021, unde a avut loc o întâlnire la care au participat toţi preoţii din cadrul Viacariatului de Timişoara.

Tema întâlnirii a fost, numirea noului Protopop de Timişoara în persoana Părintelui Mihai Răzvan Oprişa. Această numire de protopop s-a făcut în conformitate cu canoanele 276, 277 şi 278 din Codul Canoanelor Bisericii Orientale (C.C.E.O.) şi cu Dreptul Particular al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică.

S-a dat citire canoanelor mai sus menţionate iar apoi s-a citit Decizia de numire. Preasfinţitul Alexandru i-a acordat Părintelui Mihai Răzvan Oprişa, Crucea pectorală.

Părintele Mihai Răzvan Oprişa în vârstă de 44 de ani, a fost hirotonit întru preoţie la 21 septembrie 2008 de către Preasfinția Sa Alexandru Mesian. Este căsătorit, are doi copii. Licenţiat în teologie, a început studiile teologice la Institutul Teologic Greco-Catolic „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Cluj-Napoca, în perioada 1997-2000, apoi le-a continuat la Roma în cadrul Universităţii Pontificale „Urbaniana”, unde a obţinut licenţa în Teologie, în anul 2004. A urmat un master în Comunicări Sociale la Universitatea Pontificală „Gregoriana”, pe care l-a absolvit în anul 2007. Ulterior a obţinut şi titlul de Masterat, studiind Fundamentele Creştine ale Europei, la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, departamentul Oradea.

Părintele Răzvan Oprişa a fost numit, la 20 noiembrie 2012, de către Preasfințitul Alexandru Mesian, Administrator parohial în Parohia Timişoara VI, „Buna Vestire”. Pe lângă noua misiune de Propopop, Părintele Răzvan va continua şi activitatea de preot paroh în această parohie, unde va finaliza construcţia bisericii şi a centrului social, deja aflate în stare avansată de construcţie.

Biroul Eparhial de Presă