1

O nouă întâlnire cu preoţii celibatari din Eparhia de Lugoj

În perioada 10-12 noiembrie 2022, la Deva, a avut loc o nouă întâlnire a preoților celibatari din Eparhia de Lugoj. Întâlnirea a fost organizată de Preasfinţia Sa Ioan Călin Bot, Episcop auxiliar de Lugoj, cu binecuvântarea Preasfinției Sale Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj. Caracterul spiritual și formativ al Întâlnirii a fost dat și de Meditația propusă de Pr. Sorin Seviciu. Acesta a vorbit despre Unicitatea și Singularitatea lui Dumnezeu. Viața interioară a omului există din veșnicie în arhetipul lui Dumnezeu și este singura expresie care-l poate scăpa de singurătate.

Episcopul şi preoţii au petrecut momentele de comuniune în rugăciunea comunitară, împărtășirea gândurilor și experiențelor personale, precum și prin vizitarea câtorva obiective turistice din zonă: Sarmizegetusa Regia, Sarmizegetusa Ulpia Traiana și Castelul Corvinilor din Hunedoara.

În aceste zile, comunitatea de credincioși din Deva a avut ocazia de a lua parte la celebrarea a două sfinte liturghii arhierești și a vecerniei, la biserica „Imaculata” și a asculta cuvântul de învățătură al episcopului în cadrul acestor celebrări.

Aceste întâlniri de spiritualitate, de rugăciune împreună și de formare permanentă cu preoţii celibatari sunt o ocazie potrivită de cunoaştere, comuniune şi sprijin reciproc în trăirea vocației și împlinirea misiunii preoțești.

Necesitatea și rolul unor astfel de întâlniri ale preoților au devenit evidente – dacă mai era nevoie – și din bucuria manifestată de participanți.

A consemnat: pr. Flavius-Manuel Jurcă
Protopop de Sarmisegetuza