1

O rază de bucurie şi speranţă

O rază de bucurie şi speranţă a străbătut, în perioada Sărbătorii Nașterii Domnului din acest an 2021, inimile şi sufletele copiilor, dar şi a unor familii din Cartierul “Mondialul Bocșei” din Lugoj, prin intermediul Parohiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolice “Sfânta Ioana Antida” din Lugoj.

Această rază de bucurie a fost posibilă datorită unor inimi mari și anume: inimile cadrelor didactice şi a elevilor școlii „Anișoara Odeanu” din Lugoj împreună cu părinții lor, a credincioșilor români greco-catolici din Parohia Mainz Germania, a voluntarilor din Timișoara şi Lugoj, de la asociațiile „Ajungem mari” si „Action for People”, precum şi a unor oameni de suflet care au dorit să rămână anonimi, dar cărora dorim să le mulțumim și pe această cale. Toți aceștia au dăruit cu inimă curată şi deschisă dulciuri, alimente, obiecte de igienă personală, haine și jucării pentru copiii şi familiile nevoiașe din cartierul de la marginea Lugojului din str. Herendeştiului, acolo unde își are sediul Parohia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică „Sfânta Ioana Antida”.

Acțiunea a avut loc în mai multe etape, astfel că înainte de Sărbătoarea Naşterii Domnului, voluntarii de la asociațiile „Ajungem mari” şi „Action for People” au împărțit daruri în cadrul Centrului Social Sanitar „Sfânta Ioana Antida”, în aceeași locație fiind distribuite şi cadourile dăruite de către cadrele didactice şi elevii școlii „Anișoara Odeanu” din Lugoj. Pentru cei care nu s-au putut deplasa, darurile au fost distribuite la domiciliu de Mons. Angelo Pop, parohul acestei comunități împreună cu doi tineri din parohie.

În prima şi a doua zi de Crăciun, după Sfânta Liturghie au fost împărțite darurile venite de la Parohia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică Mainz trimise prin bunăvoința pr. Dan Vișa.

Bunul Dumnezeu să răsplătească cu harurile sale pe toții binefăcătorii.

Biroul de Presă al Episcopiei de Lugoj