1

Prima întâlnire de consultare sinodală pe tema catehezei şi a predării religiei în şcoli

Biserica Universală, Biserica Catolică pregătește un nou Conciliu, cu tema Pentru o Biserică sinodală: Comuniune, Participare, Misiune. Sfântul Părinte Papa Francisc menționând că NOI TOȚI formăm Biserica cea vie, a solicitat o largă consultare la diferite niveluri, ierarhic și laical.

„Datorită implicării dumneavoastră în Biserică și experienței pe care o aveți în școli și a catehizării copiilor și tinerilor în Eparhia noastră”, Preasfințitul Călin Ioan Bot – Episcop auxiliar de Lugoj, referent eparhial pentru parcursul sinodal 2021-2023 a invitat un grup de preoți și profesori, la sediul Episcopiei Greco-Catolice, sâmbătă, 2 aprilie 2022. ÎMPREUNĂ, am reflectat la subiectul Întâlnirii, cu Isus Cristos în mijlocul nostru, mulțumind Spiritului Sfânt pentru venirea și lucrarea Sa în Biserică, îndeplinind Planul de Iubire și Reînnoire al Tatălui!

Ne-am prezentat și fiecare am vorbit despre realitatea de astăzi, am menționat provocări și oportunități…am trăit ÎMPREUNĂ momentele Întâlnirii în spirit conciliar!

La deschidere a fost prezent ÎMPREUNĂ cu NOI, Preasfințitul Alexandru care s-a rugat împreună cu noi, a avut cuvinte minunate referitoare la perioada de Început a Bisericii noastre, după Revoluție… .

Mulțumim lui Dumnezeu pentru felul în care Preasfințitul Ioan Călin Bot a condus Întâlnirea, realizându-se unitatea normală din moment ce scopul nostru este comun și se bazează pe ascultarea față de trimiterea făcută nouă pentru Noua Evanghelizare, de către Divinul Pedagog.

În unanimitate, am dorit să ne întâlnim din nou și s-a stabilit următoarea Întâlnire pentru data de 18 iunie 2022.

Întâlnirea s-a încheiat cu o minunată agapă, prin care s-a prelungit timpul șederii ÎMPREUNĂ, pentru care MULȚUMIM!

A consemnat: Dr. Elena Ștefănescu

Album foto: AICI