1

Retragere spirituală la Caransebeş

În perioada 8-10 aprilie 2022 la Casa Kolping din Caransebeș, a avut loc retragerea spirituală a Familiilor organizată de Protopopiatul de Timișoara.

Au participat familii cu copii din Timişoara şi localităţile din împrejurimi.

Retragerea spirituală a fost o Pregătire mai intensă pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului. În perioada Postului Mare fiecare este chemat să mediteze la modul cum își trăiește viața și ce ar putea schimba pentru a se apropia mai mult de Dumnezeu.

Plecând de la pașii pe care orice erou îi face pentru a ajunge să învingă în lupta cu răul, întrebarea la care fiecare a fost chemat să răspundă a fost „unde ești tu în viața ta?”, care este etapa la care te afli și ce provocări implică aceasta.

Întâlnirea a fost organizată de Părintele Răzvan Oprişa, Protopop de Timişoara şi paroh la Timişoara VI. Responsabila cu programul catehetic pentru adulți a fost d-na Adela Oprişa. La activitățile cu copiii a fost ajutată de Bianca și Teodora Dragoș.

Programul spiritual a fost organizat de Părintele Răzvan. „La vecernia de sâmbătă seara și la Sfânta Liturghie de duminică l-am avut ca oaspete de seamă pe Preasfinţitul Călin Ioan Bot, Episcop auxiliar de Lugoj care i-a delectat pe copii cu povesti cu tâlc spiritual”, ne-a declarat pr. Răzvan.

Sâmbătă dimineață discuțiile pe grupuri au avut loc în staţiunea Muntele Mic unde  participanții s-au bucurat deopotrivă și de soare și de zăpadă.

Organizatorii şi participanţii aduc mulţumiri tuturor celor care au sprijinit cu donații fondul de cateheză al Vicariatului de Timișoara.

De-asemenea aducem mulţumiri Asociației Kolping pentru atmosfera extraordinară de la Casa Kolping din Caransebeș.

A consemnat: Raimondo-Mario Rupp