1

Tradiția colindatului la Palatul Episcopiei din Lugoj continuă online

Vestea Nașterii Domnului adusă prin intermediul colindului este diferită în acest an, adaptându-se la recomandările perioadei de pandemie. 

Joi, 17 decembrie, studenții de la Institutul Teologic Eparhial „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Cluj, însoțiți de Părintele dr. Marius-Grigore Furtună, rectorul institutului, au colindat online prin platforma Zoom, pe Preasfințiile Lor, Alexandru și Ioan. Momentul a avut loc în sala mare a Palatului Episcopal din Lugoj, unde a fost amenajat echipamentul tehnic necesar transmisiunii live pe internet. A fost prezent și personalul care lucrează în cadrul Episcopiei de Lugoj. Studenții teologi au fost dirijați de Sora Cecilia Flueraș (CMD), responsabilǎ cu formarea muzicalǎ a seminariștilor în parcursul formativ al seminarului. 

La sfârșit cei doi episcopi au mulțumit corului de teologi pentru bucuria de a colinda pe cei prezenţi și – de asemenea – i-au încurajat în pregătirea pentru preoție, îndemnându-i să devină preoți buni. Au transmis Sărbători fericite şi arhiereşti binecuvântări pentru ei, pentru profesori şi pentru părinţi, precum şi pentru toţi cei dragi.

 

Biroul Eparhial de Presă