1

Vizită pastorală a Preasfinţitului Alexandru Mesian în parohia Timişoara III cu ocazia aniversarării a 15 ani de Adoraţie Euharistică perpetuă

 

La biserica „Sfânta Maria Regina Păcii” din Timișoara a avut loc miercuri, 15 septembrie 2021, festivitatea aniversării a 15 ani de la inaugurarea programului de adorație euharistică perpetuă. Biserica „Sfânta Maria Regina Păcii” este una din cele peste 2000 de locuri din lume în care Isus Cristos Euharisticul este adorat zi şi noapte în Sfânta Euharistie, în mod organizat.

Comunitatea adoratorilor timișoreni a avut bucuria de a-l avea, şi în acest an, în mijlocul lor pe Preasfințitul Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj, fiind însoţit de Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul General al Eparhiei de Lugoj.

La Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, alături de Preasfinţitul Alexandru, au concelebrat un sobor de 15 preoți, atât din parohiile Timişoarei, cât şi din Vicariatul de Timişoara şi alte protopopiate ale Eparhiei de Lugoj. Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul „Regina Pacis”, dirijat de dl Călin Nanu.

Cuvântul de învăţătură a fost ţinut de Preasfinţitul Alexandru care a vorbit despre semnificaţia şi importanţa Adoraţiei Euharistice precum şi despre Preacurata Fecioară Maria.

Preasfinţia Sa a adus mulțumiri Bunului Dumnezeu, în numele și împreună cu credincioșii, pentru marele har și semn de îndurare primit de orașul Timișoara prin intermediul programului de Adorație Euharistică Perpetuă.

Un alt punct despre care PS Alexandru a vorbit, a fost cel de-al 52-lea Congres Euharistic internaţional de la Budapesta care s-a încheiat la 12 septembrie. Preasfintia Sa a participat la trei congrese euharistice internaţionale de când este Episcop de Lugoj: la Roma în anul 2000, în Mexic la Guadalajara (anul 2004) şi în Canada la Quebec (în 2008). Preasfinţitul a menţionat că la congresul de la Guadalajara, 45.000 de copii au primit prima sfântă împărtăşanie în 400 de biserici. Fiecare Sfântă Liturghie a fost pontificată de către un episcop. Preasfinţitul Alexandru a pontificat Sfânta Liturghie la Sanctuarul „Sfânta Maria de Guadalupe” din Guadalajara.

PS Alexandru a menţionat – în contextul în care există unii creştini care nu cred în prezenţa reală a lui Isus în Sfânta Euharistie – că „a avea credinţă este un dar al lui Dumnezeu. Pentru credinţă noi trebuie să ne rugăm Doamne dă-ne credinţă vie, întăreşte credinţa noastră”.

„Unde este Cristos este şi Maica Domnului care îl adoră pe Fiul ei ca Dumnezeu. Nu este de mirare ca împreună cu adoratorii Sfintei Euharistii, să fie şi Maica Domnului prezentă cu ei în adoraţie”, a spus Preasfinţitul Alexandru.

PS Alexandru a mulţumit părintelui Ioan Chişărău care poartă titlul pontifical de: „Capelan de onoare al Sfântului Părinte”; a mulţumit preoţilor concelebranţi şi credincioşilor adoratori care au reuşit să menţină în mod constant atâţia ani, posibilitatea de a-l adora pe Isus continuu în Preasfântul Sacrament. I-a îndemnat să nu întrerupă această devoţiune specială şi să continue mulţi ani spre mărirea lui Dumnezeu şi spre binele nostru.

A consemnat: ipod. Raimondo-Mario Rupp

 

Video: Cuvântul de învăţătură al Preasfinţitului Alexandru, la aniversarea a 15 ani de Adoraţie Euharistică perpetuă 

Foto arhivă (15 septembrie 2016)